Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Vill du möta en värld full av smaker, färger, former och dofter? På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du kunskaper inom matlagning, bakning, service och entreprenörskap.

Här får du lära dig om restaurangbranschens olika delar, matlagning, servering, näringslära, specialkost och alkoholservering. Med yrkeskunskaper från skolan och praktiken blir du redo för anställning, oavsett om du vill arbeta i gourmetrestaurang, storkök eller satsa på eget företagande.

Nationella inriktningar

Inriktningen bageri och konditori ger fördjupade kunskaper framförallt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Den ger också kunskaper som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som bagare eller konditor.

Inriktningen finns på

Inriktningen kök och servering ger kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, servitris eller servitör.

Inriktningen finns på

Programmet finns på

Utbildningsplan

Kontakt

Tobias Möllerström

Rektor Aleholmsgymnasiet

tobias.mollerstrom@hoglandet.se

0382-153 80

Ingela Adén

Rektor Njudungsgymnasiet

ingela.aden@hoglandet.se

0383-974 22